قصه غم‌انگیز لباس تنگ! و حکم آن

نوشته شده توسط:فاطمه سادات مزاری مقدم | ۰ دیدگاه

قصه غم‌انگیز لباس تنگ! و حکم آن

در گذر زمان و با تغییر نسل‌ها، گویا یک پدیده اجتناب‌ناپذیر است و آن کوچک شدن همه چیز است. خانه‌های نقلی، ماشین‌های کوچک، شلوارهای کوتاه و تنگ، مانتوهای چسبان و پیراهن‌های تنگ. این موارد آخر در ذهن تداعی می‌کند که خیاط، همیشه پارچه کم می‌آورد. اما این لباس‌های تنگ اگر محصول جبر زمانه نباشند، حاصل مد هستند که برای سلامت بدن خطرناک است.

 کوفتگی و خستگی

لباس تنگ، عروق پوست را تحت تأثیر قرار داده و در قسمت‌هایی مانع‌ ‌....

 

 قصه غم‌انگیز لباس تنگ! و حکم آن

در گذر زمان و با تغییر نسل‌ها، گویا یک پدیده اجتناب‌ناپذیر است و آن کوچک شدن همه چیز است. خانه‌های نقلی، ماشین‌های کوچک، شلوارهای کوتاه و تنگ، مانتوهای چسبان و پیراهن‌های تنگ. این موارد آخر در ذهن تداعی می‌کند که خیاط، همیشه پارچه کم می‌آورد. اما این لباس‌های تنگ اگر محصول جبر زمانه نباشند، حاصل مد هستند که برای سلامت بدن خطرناک است.

 کوفتگی و خستگی

لباس تنگ، عروق پوست را تحت تأثیر قرار داده و در قسمت‌هایی مانع‌ ‌گردش صحیح خون می‌شود، به خصوص اگر تنگی لباس‌ ‌در ناحیه لگن،‌ ‌زانو، سینه و حلقه آستین‌ها باشد. همین اختلال جریان خون باعث همان عارضه شایع لباس های تنگ می‌شود، یعنی احساس کوفتگی و خستگی. البته گاهی این تنگی به حدی زیاد می‌شود که قسمت‌هایی از پوست کبود می‌شود.

مشکلات گوارشی و عفونت مثانه

یکی دیگر از مشکلات لباس‌های تنگ مشکلات گوارشی است. در واقع لباس تنگ حرکات دودی (حرکات‌ ‌کرم گونه) دستگاه گوارش را مختل می‌کند و موجب تجمع گاز در معده و نفخ شکم می‌شود‌ ‌که معمولاً با درد شکم همراه است. همچنین پوشیدن‌ لباس‌ زیر تنگ‌ ، باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت مثانه در خانم ها می‌شود.

کهیر فشاری و...

یکی دیگر از عوارض لباس‌های تنگ، نوعی کهیر به نام کهیر فشاری است. این نوع کهیر در اثر فشار موضعی بر بدن ایجاد می شود. معمولاً 4 تا 6 ساعت پس از پوشیدن لباس تنگ، یک تورم عمیق همراه با خارش، سوزش و درد ایجاد می‌شود که پس از 8 تا 72 ساعت از بین می‌رود. گاهی تب و لرز، ضعف، خستگی و سردرد هم در کنار این عارضه وجود دارد.

بررسی های انجام شده نشان می دهد پوشیدن لباس‌‌های خیلی تنگ در بلند مدت، احتمال گسترش تومورهای سرطانی را در بافت سینه افزایش خواهد داد.

بروز آلرژی و حساسیت

دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست و مو، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می‌گوید:«پوشیدن لباس تنگ در افراد سالم مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند، زیرا معمولاً افراد به مدت طولانی‌ لباس تنگ نمی‌پوشند و آن را پس از ساعاتی تعویض می‌کنند. پوشیدن لباس تنگ معمولاً برای افرادی مشکل ایجاد می‌کند که زمینه آلرژی و حساسیت دارند.

مهم‌ترین لباسی که ایجاد مشکل می‌کند، معمولاً شلوارهای جین تنگ است نه بلوزهای تنگ. لباس تنگ در افرادی که زمینه آلرژی دارند، باعث ایجاد اگزمای تماسی می‌شود، به خصوص اینکه لباس‌های زیر و بلوزها معمولاً از جنس نخ نیستند و حتماً در آنها از مواد نایلونی و پلاستیکی استفاده می‌شود.

اختلال در گردش خون

مشکل دیگری که لباس تنگ به خصوص وقتی مستمر و دائمی پوشیده شوند، ایجاد می‌کند، اختلال در جریان گردش خون است. عروق پوست، عروق بسیار ظریف و نازکی هستند که کار تغذیه و خون‌رسانی به پوست را بر عهده دارند. وقتی این عروق تحت فشار دائمی قرار می‌گیرند به تدریج تنگ و بسته می‌شوند. در نتیجه جریان خون بافتی که مورد فشار قرار گرفته است به هم می‌خورد و رشد پوست مختل می‌شود. به همین دلیل پوست هم می‌تواند به آسانی زخم شود و هم می‌تواند به دلیل نقص تغذیه‌ای که پیدا می‌کند دچار بریدگی ‌شود. گاهی حتی خود بیماران هم نمی‌دانند که تنگی لباس‌شان سبب ایجاد زخم و بریدگی در پوست شده است. این مشکلات در ابتدا خود را با سوزش و خارش نشان می‌دهند. در این صورت فرد باید بلافاصله لباسش را عوض کند تا اختلال جریان خون برطرف شود.»

مشکل ریفلاکس!

دکتر پیمان ادیبی، فوق تخصص گوارش و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان معتقد است :«تنگی لباس، مشکل ریفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری را تشدید می‌کند، یعنی باعث ترش کردن غذا و برگشت اسید به ‌خصوص بعد از غذا خوردن می‌شود؛ بنابراین یکی از توصیه‌هایی که ما به بیماران مبتلا به ریفلاکس به ‌خصوص کسانی که اختلالات ساختمانی در دستگاه گوارش دارند، می‌کنیم این است که لباس‌های تنگ نپوشند و کمربندشان را سفت نبندند تا فشار داخل شکمی‌شان زیاد نشود».

عفونت مثانه

شلوار جین تنگ می ‌تواند باعث عفونت مثانه در خانم‌ها شود. همیشه در اطراف مقعد، باکتری‌‌هایی وجود دارند که این باکتری‌ها می‌‌توانند در اثر اصطکاک لباس به طرف واژن حرکت کنند و چون مجرای ادراری در خانم ها کوتاه است، خیلی سریع باعث عفونت ادراری می‌‌شوند که نشانه آن خارش و تکرر ادرار است. از طرف دیگر محققان دانشگاه پورتلند می‌‌گویند چون در این لباس‌‌ها امکان تبادل هوا وجود ندارد، شانس رشد قارچ ‌ها افزایش می‌‌یابد. آن جا محیطی تاریک، مرطوب برای رشد سریع قارچ‌ ها در کشاله ‌ران است که خودشان را با خارش و سرخی‌ نشان می‌دهند.[1]

[1] . برگرفته از بخش تغذیه و سلامت سایت تبیان.

حکم لباس های تنگ

پوشیدن لباس های تنگ و تحریک کننده که برجستگی های بدن زن در آن پیدا است چه حکمی دارد؟

همه مراجع معظم تقلید: پوشیدن این نوع لباس ها (در فرض مذکور)جایز تیست و باید آنان را با چادر یا مانتوی مناسب و گشاد بپوشاند.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...